onsdag 12 december 2012

Lite uppdatering..

I förra veckan kom fina Emmerdale's Marilyn Monroe hem till oss.
(tog lite bilder snabbt på henne igår kväll, inte bästa kvaliten så ny kommer när väder och tid finns)

Det var lite fram och tillbaka med hurovida hon skulle flytta från Kristina eller ej. Tanken var att hon skulle åkt med Jessika och Freya hem när det var där tidigare för att para Freya med Loke. Men Kristina ändrade sig samma dag de skulle åka hem.. :(
Pga olika omständigheter tog hon nu beslutet att i slla fall sälja henne.
Så när hon nu kommit hem till oss hade Kristina redan parat henne, med en tjusig hane i Norge (även om jag själv hade tänkt mig en annan herre till henne).
Nu är damen i alla fall här, hon kallades tidigare för Mormor, vilket vi valt att ändra på av olika anledningar (hon lyssnade inte på det tilltalsnamnet och "Mormor" i vårt hem är min mamma....blir lite konstigt där).
Hon har därför blivit en Saga istället och vi introducerar detta för henne vilket hon tar med ro och tycker är fantastiskt då det kommer många godbitar till henne just nu :)
Hon fungerar toppen här hemma med de andra hundarna och fungerar bättre och bättre med barnen för varje dag som går. Det har inte varit några problem alls med henne och barnen, men hon är inte van vid att bo med barn och att då plöttsligt få en 6 månaders bebis som kryper runt på golvet, som man inte får leka med är ju lite konstigt.. ;)
Men hon lär sig snabbt och är en snäll tjej.

Saga är viltspår champion, jag själv har inga egna erfarenheter/meriter av viltspår så har därför sagt att jag efter nyår ska kolla med brukshundklubben om där finns någon kurs så jag kan lära mig lite mer om detta (i praktiken), eftersom jag nu har en hund som kan detta så ska det bli roligt att lära sig någonting nytt :)

Saga är röntgad med resultaten HD:B AD:0 , hon blev ögonlyst UA i Norge innan hon flyttade hit med, hon är gen. clear från HC och jag har skickat iväg proverna för L2hga testet till AHT så vi inväntar resultat där om hon är Clear eller Carrier. Saga har endast blivit utställ ett fåtal gånger som junior men med 1:or och HP samt placering i klassen. Vi ska så smått träna henne lite för detta och få henne ställd lite mer (om hon vill).

Nu i vinter blir det ingen utställning, jag har lyckats bryta en tå och läkningstiden är 6 veckor, så jag får lugna mig till efter nyår i alla fall. Sedan får vi ju se om hon har småttingar i magen eller ej.
Planen är i alla fall att Nita ska ställas en del under 2013, även "småtingarna" Doris, Lex och Compis ska ställas, och så Saga lite beroende på om hon är med puppisar eller ej.

Saga är parad med Jr. CH Kanock Solar King  "King". Info och bild kommer upp under planerade kullar.

Freya är som sagt parad med Loke och ultraljud kommer att göras den 18/12 för att se om det tagit sig denna gången (hoppas hoppas).
Saga kommer jag boka ultraljud för efter nyår.

1 kommentar:

  1. Hej!

    Det är jag som är Sussie, Sagas förra ägare.
    Vad roligt att du skriver en blogg och att jag därmed har möjlighet att följa henne igen.

    Hoppas att ni trivs och kommer att trivas lika bra med henne som jag gjorde. Pussa gärna på henne ifrån mig.

    SvaraRadera